'Geen gratis geld na pinstoring'

economie
56
12 aug '10
Een landelijke pinstoring bij ING heeft gisteravond op Twitter geleid tot geruchten over gratis geld.

Maar de ING weerspreekt de berichten: "Van gratis geld is absoluut geen sprake geweest."

Onder meer bij een pinautomaat van de Rabobank in Scheveningen ontstond een lange rij uitgelaten mensen. Volgens de geruchten zouden ING-klanten die daar 50 euro pinden maar liefst 250 euro krijgen. Dat bedrag zou niet van de rekening worden afgeschreven.

Technische storing
Karin van der Pol van de ING verklaart in het NOS Radio 1 Journaal dat dat laatste niet waar is. "Wat klopt is dat mensen met een saldo van vijftig euro, 250 euro konden opnemen. Maar ik wil daar bij benadrukken dat dat geld gewoon van de rekening wordt afgeschreven."

De banken weten nog niet wat er precies aan de hand was, maar beweren stellig dat het geld nooit 'gratis' is geweest. "Het zijn absoluut geruchten", zegt Van der Pol. "We hebben een landelijke technische storing gehad in het ING-systeem, waardoor de geldautomaten tijdelijk buiten werking waren."

Andere banken
De ING-klanten konden daarom geen geld opnemen bij hun bank, maar wel bij andere banken. "Ook konden ze gewoon betalen bij bijvoorbeeld tankstations en restaurants tot een bedrag van 250 euro."

Nos.nl

© MAROKKO.NL 2010
pinstoring ing rabobank karin van der pol scheveningen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi