Nederlandse economie groeit met 2,1 procent

economie
0
13 aug '10
De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal met 2,1 procent gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

Dit blijkt uit de vrijdag gepubliceerde eerste, voorlopige raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vergeleken met het voorgaande kwartaal groeide de Nederlandse economie met 0,9 procent.
De export blijft de motor achter het economisch herstel. Het volume van de uitvoer van goederen en diensten was het tweede kwartaal 12 procent hoger dan een jaar eerder.

Dit betreft zowel de uitvoer van Nederlands producten als de wederuitvoer. Vooral de buitenlandse vraag naar producten van de chemische, metaal- en elektrotechnische industrie was fors hoger.

Wereldhandel
Volgens econoom Symon Algera van het CBS is vooral de wederuitvoer toegenomen in het tweede kwartaal. ''Dat heeft te maken met de stijging van de wereldhandel. Vooral China maakt een forse economische groei door.''

Nederland profiteert daar indirect van, aldus Algera. ''Veel goederen worden via Nederland geëxporteerd naar andere landen.''

Lees hier verder

© MAROKKO.NL 2010
nederland groei economie symon algera china cbs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?