Bedelen levert twee ton op

algemeen
6
18 aug '10
Wat begon als een kleine gift van twee mannen aan een 38-jarige bedelaarster in Haarlem, eindigde in een schenking van een kleine twee ton.

De goedgelovige mannen geloofden de zielige onzinverhalen van de vrouw, die voor de rechter staat voor oplichting.

De vrouw uit het voormalig Joegoslavië was de mannen tegengekomen op straat, terwijl ze aan het bedelen was. Zij begonnen met het betalen van kleine bedragen, maar dat werd snel veel meer.
Eén gulle gever uit Haarlem heeft uiteindelijk 52.000 euro aan de vrouw geschonken, de andere uit Driebergen zelfs 137.000 euro. Dinsdag eiste de officier van justitie voor de rechter in Haarlem twaalf maanden cel tegen de vrouw wegens oplichting, meldt het Haarlems Dagblad.

Leugens
De vrouw had haar weldoeners van alles wijsgemaakt. Het ene moment had ze een paspoort nodig en dan hadden Albanezen haar dochter weer ontvoerd, vertelde ze de Haarlemmer. De Drieberger maakte ze wijs dat er problemen waren met een huis in haar thuisland. Haar moeder zou ook nog eens ziek zijn en bij een volgende gelegenheid had haar dochter geld nodig voor een huis in Parijs.

Ze beloofde het geld echt terug te betalen. Van dit alles was ieder woord gelogen. Haar dochter en ex-man zaten ook in het complot. De ex-man heeft één van de mannen bovendien thuis opgezocht en mishandeld om hem nog meer geld afhandig te maken.

De slachtoffers bleven maar in de verhalen geloven en bleven maar geld geven. "Zoveel ellende, dat verzin je toch niet?", verklaarde de man uit Driebergen tegen de politie. Een broer van deze man omschreef hem tijdens de zitting als een "eenzame, sociaal zwakke man." Zelfs toen de vrouw al ontmaskerd was, moest de politie alles op alles zetten om te voorkomen dat de Haarlemmer nog meer geld zou geven, aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2010
bedelen haarlem driebergen joegoslavie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi