Politie pakt verdachten schietpartij Rotterdam

algemeen
17
20 aug '10
De politie heeft twee mensen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in de Oleanderstraat in Rotterdam-Zuid.

 Daardoor raakten een 45-jarige man en zijn 18-jarige zoon gewond, aldus nu.nl

De verdachten zijn een 24-jarige vrouw uit Vlaardingen en een 24-jarige man uit Rotterdam. Zij zijn donderdag aangehouden, meldde de politie vrijdag. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.
Het oudste slachtoffer sprak woensdagavond een man aan, die tegen de gevel van een woning stond te plassen. Er ontstond onenigheid tussen tussen hem en een groepje dat bij de wildplasser hoorde.

De zoon kwam zijn vader te hulp. Een van de mannen uit de groep pakte een wapen en schoot op vader en zoon.

Auto
De aangehouden vrouw is de eigenaresse van een auto die na de schietpartij achterbleef op een plein in de buurt en waarvan de politie vermoedt dat die is gebruikt door een of meerdere groepsleden.

Welke rol de mannelijke verdachte zou hebben gespeeld, is nog onduidelijk, aldus een politiewoordvoerster.
Cameratoezicht

Burgemeester Ahmed Aboutaleb kon niet zeggen of onder de aangehouden verdachten ook de schutter zit. Hij liet wel weten dat hij heeft besloten dat de politie in het gebied preventief mag fouilleren.

In de buurt is al cameratoezicht en wordt volgens de burgemeester dag en nacht gesurveilleerd. Hij noemde de schietpartij ''walgelijk''.

© MAROKKO.NL 2010
rotterdam schietpartij gewond verdachten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?