800 miljoen voor Pakistan toegezegd

economie
27
22 aug '10
Donorlanden hebben Pakistan al meer dan 800 miljoen dollar aan noodhulp gegeven of beloofd.

 De Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft dat gezegd. "Het bemoedigt ons dat het Westen solidariteit toont, vooral nu het kampt met een recessie."

Het geld is bestemd voor noodhulp voor de door overstromingen getroffen gebieden. De VS levert de grootste bijdrage, met ruim honderd miljoen dollar. Nederland stelt 6,6 miljoen euro beschikbaar.
Vier miljoen van het Nederlandse geld gaat naar het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties en 1,6 miljoen naar Unicef. De rest geeft de Nederlandse overheid aan het Rode Kruis.

Nooddijken
In het zuiden van de Pakistaanse provincie Sind proberen reddingswerkers meer overstromingen te voorkomen. Ze leggen nooddijken aan om het hoge water van de Indus tegen te houden. In Sind zijn al veel gebieden overstroomd. De dijken moeten het zuiden beschermen.

De autoriteiten verwachten dat de nooddijken het houden en het waterpeil van de Indus de komende dagen daalt.

De regering heeft aangekondigd dat het geld voor investeringen in arme regio's aan noodhulp wil besteden. Critici zijn bang dat radicale moslims populairder en machtiger worden als er geen geld gaat naar ontwikkelingsprojecten, aldus nos.nl.

© MAROKKO.NL 2010
donorlanden pakistan noodhulp wereldvoedselprogramma
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?