Aangehouden mannen verdacht van terrorisme

algemeen
0
31 aug '10
De twee mannen die maandag op Schiphol werden aangehouden worden verdacht van de voorbereiding van een terroristisch misdrijf.

Dat zegt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. De verdachten zijn van Jemenitische komaf en waren op doorreis naar Sanaa, de hoofdstad van dat land.

Maandag werden de twee terrorismeverdachten op Schiphol door marechaussee uit een vliegtuig van United Airlines gehaald. Het duo, dat vanaf Chicago het vliegtuig naar Amsterdam had genomen, werd op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten aangehouden.

De Amerikaanse omroep ABC meldt op gezag van overheidsbronnen dat de mannen 'nepbommen' in hun bagage hadden. De reis was vermoedelijk een test. Eén van de verdachten had zevenduizend dollar contant geld bij zich. In zijn bagage waren al in de VS een mobiele telefoon die aan een fles was bevestigd, drie mobiele telefoons die met tape aan elkaar waren geplakt, drie grote messen en enkele aan elkaar getapete horloges aangetroffen. Er waren geen explosieven aangetroffen.

Toen bleek dat één van de Arabisch uitziende mannen op een andere vlucht zat dan zijn bagage, werd alsnog alarm geslagen. De vlucht met zijn bagage aan boord moest terugkeren, opdat de spullen van boord konden worden gehaald.

Lees hier verder

© MAROKKO.NL 2010
schiphol terrorisme openbaar ministerie united airlines
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?