Voortvluchtige Badr Hari zoekt rust in Marokko

sport
16
8 sep '10
De voortvluchtige kickbokser Badr Hari is in Marokko om zijn zaken op een rijtje te zetten.

 Dat zegt hij in een interview met Panorama. Het is het eerste interview dat hij geeft sinds hij naar Marokko vertrok, aldus trouw.nl.

De K1-vechter wordt verdacht van betrokkenheid bij de ernstige mishandeling van een portier. Het slachtoffer kreeg in februari flinke klappen bij de entree van club Blinq aan de Kleine Gartmanplantsoen in Amsterdam. De 33-jarige beveiliger had vier mannen geweigerd omdat ze niet zouden voldoen aan de kledingvoorschriften.

In de zaak zijn al drie Amsterdammers tussen de 22 en 47 jaar aangehouden. Hari wordt echter nog gezocht. Zijn advocaat Bénédicte Ficq wilde eerder geen termijn noemen waarbinnen hij zich meldt.

Hari blijft ontkennen dat hij schuldig is. Volgens hem zal dat ook blijken zodra hij zich meldt om uitleg te geven. Hij noemt zijn vertrek naar Marokko in Panorama 'niet slim'. "Maar ik had gewoon tijd nodig om alles op een rij te zetten. Als dat is gelukt en het gaat steeds beter, kom ik natuurlijk terug en werk aan alles mee."

Marokko zou goed voor hem zijn. "Het is rustig, veel kalmer dan Nederland. Ik kom tot rust en praat nu veel, met vrienden, met trainers, mijn manager."

Hari raakte eerder in opspraak toen hij tijdens K1-gevechten, een mix van vechtsporten, werd gediskwalificeerd vanwege natrappen. Ook kreeg hij 240 uur dienstverlening opgelegd omdat hij een man in diens huis met de vlakke hand in het gezicht had geslagen. De man zou een vrouw en kind hebben lastiggevallen.

hari zegt in het gesprek dat zijn fouten niet goed te praten zijn."Ik zoek geen excuses, maar ik wil wel graag wat uitleggen." Zijn fouten zouden komen doordat hij al sinds zijn achttiende in de schijnwerpers staat. De druk zou hem soms teveel worden. "Van die paar minuten in de ring hangt zo enorm veel af. Keer op keer. Je bent verantwoordelijk voor een deel van het inkomen van anderen, de eigen toekomst."

© MAROKKO.NL 2010
kickboker badr hari k1 bénédicte ficq marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?