Burgemeester tikt Meid van Halal op de vingers

algemeen
56
9 sep '10
Burgemeester Eberhard van der Laan heeft Jihad Alariachi woensdag op de vingers getikt over een reactie van haar op internet

Dat deed de burgemeester in antwoord op vragen van VVD-fractievoorzitter Robert Flos. Alariachi kreeg bekendheid als een van de Meiden van Halal, maar werkt nu als coördinator interculturele communicatie bij de gemeente. Op internet is flinke commotie ontstaan over een reactie van haar op het onderwerp juffenverjaardag.

Een vader van Turkse afkomst reageert op de website ouders.nl afwijzend op de mail van een organiserend ouder en wenst begrip voor het feit dat hij geen verjaardagen viert. Drieënhalf jaar na dato schrijft Alariachi een uitgebreide mail, waarin ze zich met de kwestie bemoeit.

Volgens Van der Laan reageerde Alariachi op persoonlijke titel en had ze bij haar reactie niet mogen vermelden dat ze bij de gemeente werkt. Ze heeft een kritisch gesprek gehad met haar leidinggevende waarin haar dit duidelijk is gemaakt. De burgemeester liet ook weten dat de gemeente de standpunten van Alariachi niet deelt.

Jihad Alariachi kwam eerder in opspraak na negatieve uitspraken over moslimhomo's, aldus at5.nl.

© MAROKKO.NL 2010
burgemeester eberhard van der laan jihad alariachi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?