CDA wil einde aan gratis knipbeurten voor Marokkanen

algemeen
94
9 sep '10
De Sociale Verzekeringsbank (SVB) moet stoppen met het geven van gratis knipbeurten in Turkse en Marokkaanse buurthuizen om ouderen te wijzen op hun uitkeringsrechten.

Dat stelt het CDA in de Tweede Kamer in reactie op het nieuws dat de uitkeringsinstantie een proef is gestart in Utrecht om allochtonen te informeren over een aanvullende uitkering bovenop hun AOW. Dat staat in het AD.

Volgens CDA-Kamerlid Eddy van Hijum is het niet de taak van de SVB om bij allochtonen het aanvragen van een uitkering te promoten. ,,De SVB kan beter voorlichting geven over het voorkomen van een onvolledige AOW in plaats van het verstrekken van knipbeurten.''

Allochtonen die na hun 15de naar Nederland zijn gekomen, krijgen geen volledige AOW-uitkering. Als ze daardoor onder het sociaal minimum zakken, wordt hun AOW aangevuld met een zogeheten AIO-uitkering. Lang niet iedereen maakt daar gebruik van.

Van Hijum ziet liever dat de SVB allochtonen uitlegt hoe zij door een extra geldstorting hun AOW-gat kunnen aanvullen, aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2010
de sociale verzekeringsbank uitkeringsrechten marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?