Bende verkoopt 13-jarige maagden aan rijke Arabieren

buitenland
64
14 sep '10
In het Engelse Wigan is een vreselijk geval van sekshandel aan het licht gekomen.

Een Iraanse bende probeerde er een groep (veelal minderjarige) meisjes voor woekerbedragen te verkopen aan rijke Arabieren. De gangsters vroegen tot 150.000 pond (zo'n 180.000 euro) voor de maagdelijkheid van de meisjes, van wie de jongste amper 13 jaar was. De politie kwam het netwerk op het spoor en kon via een undercoveragent de vier daders drie vrouwen en een man) oppakken.

De details van de zaak zijn ronduit onthutsend. De bende bezorgde via een vrouw een handgeschreven brief in een Londens hotel (gericht aan de eigenaar) waarin ze het volgende voorstelde. "Ik heb 12 meisjes van tussen de 14 en de 20 jaar. Dit seksfeestje is goed voorbereid, want ik heb een huis gekocht voor de meiden en alle onkosten betaald." De brief werd onderschept door het ongeruste personeel dat meteen de politie verwittigde. De telefoonnummer vermeld in de brief werd opgespoord en zo kwam de poltie terecht bij Fatima Hagnegat (24) die samen met haar man Rassoul Gholampour in Wigan woont. Het onderzoek wees uit dat er eerder al een gelijkaardige brief naar het hotel gestuurd was.

Seksfeestje
Via een undercover-operatie infiltreerde Scotland Yard de bende en kon zo het netwerk oprollen. Een agent deed zich voor als een tussenpersoon voor een potentiële klant en belde het nummer op de brief. Hij kreeg Mahrookh Jamali aan de lijn, de 41-jarige tante van Hagnegat. Ze vertelde hem dat ze een seksfeestje kon regelen met meisjes uit Iran, Engeland, en Oost-Europa. De meisjes waren allemaal tussen 14 en 20 jaar.

In de val
Vervolgens ontmoette de undercover agent Jamali en ze liet hem weten dat sommige meisjes nog maagd waren en konden 'gebroken' worden. Ze mailde foto's van de meisjes en zei dat ze een vijftal meisjes naar Londen kon brengen, van wie twee dertienjarigen en de prijs zou tussen 50.000 en 150.000 pond liggen, per meisje. De volgende dag werden Jamali en Hagnegat opgepakt aan een Londens hotel met de meisjes bij hen.

Dansen
De zes meisjes werden opgevangen in een gespecialiseerd centrum. Uit hun verhoor bleek dat de bende hen vertelde dat ze wat geld konden bijverdienen als danseressen op een feestje van rijke zakenlui. Pas als ze van Wigan naar Londen gebracht werden, kregen ze te horen dat ze mogelijk seks moesten hebben met de mannen. De vier bendeleden, allevier van Iraanse afkomst en werkloos, pleitten schuldig voor de rechtbank. Vandaag kennen ze hun straf, aldus hln.be.

© MAROKKO.NL 2010
wigan arabieren maagd scotland yard
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?