Boussoufa: ''Jongens, het was maar een penalty''

sport
5
16 sep '10
Mbark Boussoufa was een aantal weken geleden één van de drie Anderlecht-spelers die tegen Partizan Belgrado fatale strafschoppen misten.

 Tegen Zenit Sint-Petersburg aast de middenvelder donderdagavond op revanche.

Anderlecht-trainer Ariël Jacobs liet na afloop van de uitschakeling in de voorronde van de Champions League weten dat het niet zo goed ging met Boussoufa. "Maar de trainer kon dat niet weten, want hij had niet met mij gepraat", zegt de geboren Amsterdammer in Het Nieuwsblad. "Natuurlijk was ik stiller dan anders. Ik kon toch moeilijk al grappend en zingend naar het stadion komen. Ik was ontgoocheld, maar ik was niet bijna depressief."

Boussoufa kijkt nu nuchter tegen de situatie aan. "Jongens, het was maar een penalty die ik miste. In elke carrière zijn er hoogtes en laagtes en je moet met beide uitersten kunnen omgaan. Ook na een uitschakeling gaat het leven door."

De 26-jarige Marokkaan vindt het niet moeilijk om zichzelf op te laden voor de Europa League. "Ik heb het gevoel dat jullie Zenit Sint-Petersburg onderschatten. Die ploeg is normaal sterker dan Partizan Belgrado. Het wordt een hele moeilijke match tegen een team met grote namen en een sterke trainer. De uitdaging is anders dan in de Champions League, maar de Europa League is ook niet slecht", aldus Boussoufa.

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2010
mbark boussoufa penalty partizan belgrado zenit sint-petersburg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi