'Franse regering zaait paniek'

buitenland
17
21 sep '10
Volgens de vroegere premier Dominique de Villepin zaait de huidige Franse regering enkel paniek door de bevolking te waarschuwen voor een terreurdreiging.

Maandag werd het terreuralarm verhoogd en doken berichten op over een vrouwelijke terroriste die een zelfmoordaanslag zou plannen in Parijs, aldus nieuwsblad.be.

Na valse bommeldingen op 14 september waarschuwde minister van Binnenlandse Zaken Brice Hortefeux herhaaldelijk dat er in Frankrijk een verhoogde terreurdreiging is. Maandag werd het terreuralarmniveau uiteindelijk verhoogd.

Zelfmoordterroriste
Volgens Franse media hebben de Algerijnse inlichtingendiensten hun Franse collega's gewaarschuwd voor een vrouwelijke terroriste die een zelfmoordaanslag wil plegen in Parijs.

Minister Hortefeux bevestigde intussen dat 'de terreurdreiging echt is' en dat 'de waakzaamheid verhoogd moet worden'. Op verschillende plaatsen in Parijs worden soldaten ingezet om de veiligheid te garanderen. Onder andere aan de Eiffeltoren en in verschillende stations wordt extra gepatrouilleerd.

De gematigde imam van de Grote Moskee in Parijs, Dalil Boulabeur, heeft sinds vrijdag ook drie gewapende lijfwachten vanwege een dreigement. Over de aard van het dreigement wilde een woordvoerder echter niets kwijt.

'Geen zin paniek zaaien'
Ex-premier Dominique De Villepin lijkt het daar niet echt mee eens te zijn. 'Wat belangrijk is, is maatregelen te nemen, te handelen", zei De Villepin tegenover radio France Info. 'Het heeft geen zin paniek te zaaien in het land.' De vroegere bewindsman zei dat de regering-Sarkozy een communicatiebeleid voert dat 'op zijn zachtst gezegd, onbeholpen is en soms zelf cynisch'.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© MAROKKO.NL 2010
frankrijk terreuralarm parijs brice hortefeux
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?