National Geographic verschijnt in het Arabisch
De Arabische editie ligt vanaf 1 oktober in de schappen.
23 September 2010
lifestyle

Na tientallen jaren artikelen te hebben gepubliceerd over Egyptische antiquiteiten en andere schatten uit het Midden-Oosten, verschijnt wetenschappelijk tijdschrift National Geographic binnenkort voor het eerst ook in het Arabisch.

Met steun van het emiraat van Abu Dhabi richt 'National Geographic Al Arabiya' zich op lezers in vijftien landen, van Marokko tot de Perzische Golf. De Arabische editie zal vertaalde artikelen bevatten uit de Amerikaanse editie, maar ook stukken die in de regio zelf zijn geschreven. Het doel is om ten minste een vijfde van de artikelen in de regio zelf te produceren.
 
De hoofdredacteur van de nieuwe editie, Mohamed el-Hammadi, zei te hopen dat Arabische lezers door het tijdschrift meer inzicht krijgen in de planeet en de manier waarop anderen leven.

Woensdag benoemde het tijdschrift een team van zeven Arabische experts, die aan de slag gaan als adviseurs, maar ook artikelen gaan leveren. Onder hen zijn het hoofd van de Egyptische archeologische dienst, Zahi Hawass, medisch onderzoeker Khawla al-Kuraya uit Saudi-Arabië en Essam Heggy, een in Libië geboren aardwetenschapper die voor de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA werkt.

National Geographic, het tijdschrift van de in Washington gevestigde National Geographic Society, verschijnt al in dertig talen, aldus trouw.nl.

zahi hawass midden-oosten national geographic abu dhabi
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi