Cel voor hoofdverdachte rellen Culemborg

algemeen
18
28 sep '10
De man die wordt gezien als de aanstichter van de rellen in Culemborg moet 18 maanden de cel in, waarvan zes voorwaardelijk.

De rechtbank in Arnhem acht de dader schuldig aan poging tot doodslag. Tegen de man was vier jaar cel geëist.

De 22-jarige Marokkaanse Nederlander reed in de Nieuwjaarsnacht met zijn auto in op een groep mensen van Molukse afkomst die in een tuin stonden. Een meisje raakte gewond.

De bestuurder zegt dat hij uit noodweer heeft gehandeld, omdat zijn auto werd bekogeld door stenen en hij zo snel mogelijk weg wilde komen. Maar de rechter vindt dat hij een bewust risico heeft genomen door naar de wijk te rijden, waar het op dat moment toch al onrustig was. Spanningen

In april werden er al vier Molukse Nederlanders veroordeeld voor hun aandeel in de ongeregeldheden. Zij waren verhaal gaan halen bij een Marokkaanse Nederlander, wiens zoon zij verdachten van brandstichting. De man werd onder meer met knuppels geslagen. De vier kregen celstraffen tot 22 maanden.

Na het incident met Oud en Nieuw in de wijk Terweijde liepen de spanningen tussen de twee bevolkingsgroepen hoog op. De mobiele eenheid werd ingezet om de orde te bewaren.
Burgemeester Van Schelven kondigde in de wijk een noodverordening af, die tot eind januari duurde. Er gold een samenscholingverbod en brandgangen werden afgezet met betonblokken, aldus nos.nl.

© MAROKKO.NL 2010
culemborg terweijde rellen celstraf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?