Abdellaoui en zijn ex-vriend geven elkaar de schuld

sport
19
28 sep '10
De gewezen vrienden Yassine Abdellaoui en Abdel F. uit Breda geven elkaar de schuld in de gisteren begonnen strafzaak over het witwassen van 2,3 miljoen euro.

Abdellaoui, oud-voetballer van onder meer NAC, zegt dat zijn gewezen kameraad zijn paspoort heeft ingepikt en zijn naam en handtekening heeft misbruikt voor de ruim vierhonderd geld- transacties naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. "Ik heb daar nooit toestemming voor gegeven. En dan nog wel 2,3 miljoen. Over zo veel geld heb ik nooit beschikt", aldus de nu 35-jarige oud-voetballer.

F. (40), die ook als een soort zaakwaarnemer van zijn vriend Abdellaoui optrad, had een postagentschap aan de Heksenakker in Breda. Van daaruit werden eindeloos veel zogenoemde moneytransfers gepleegd, volgens justitie met drugsgelden. Soms werden wel zeven of acht keer bedragen van duizenden euro's per keer op één dag naar één en dezelfde persoon overgemaakt. De rechtbank vindt dat een vreemde gang van zaken. F. zegt dat Abdellaoui hem daartoe opdracht gaf. "Ik kreeg het geld van hem, het zou om voetbalgeld gaan en ik moest het overmaken. Hij gaf me ook zijn paspoort voor die transfers. De gokker, zoals hij in Breda bekend staat, heeft me gewoon in de maling genomen."

De strafzaak tegen de beide hoofdverdachten en nog een derde kwam gisteren moeizaam op gang omdat advocaat Jan Boone, zonder succes, de rechters wraakte. De behandeling gaat vandaag verder.

De zaak tegen medeverdachte Geoffrey Prommayon, ook oud- voetballer, werd wel afgehandeld. Hem wordt slechts een ondergeschikte rol verweten. Justitie eiste twee maanden voorwaardelijk, aldus bndestem.nl.

© MAROKKO.NL 2010
yassine abdellaoui abdel breda witwassen postagentschap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?