Duitsers positief over immigranten

buitenland
117
4 okt '10
De meeste Duitsers hebben positieve ervaringen met immigranten.

Zij waarderen vooral de gastvrijheid, de bereidheid om te helpen en de ambities in hun werk die de mensen van buitenlandse herkomst laten zien.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1001 Duitsers in opdracht van de Bertelsmann Stichting, die de maatschappelijke vooruitgang wil stimuleren. 68 procent van de ondervraagden is positief over de ervaringen met immigranten. Ruim driekwart is ervan overtuigd dat Duitsland er baat bij heeft dat het zich voor andere culturen opent. 72 procent is zeer te spreken over de veeltaligheid op straat. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat kinderen uit gezinnen van immigranten op school onvoldoende worden gestimuleerd.

In Duitsland is de discussie over de immigranten met een moslimachtergrond de laatste weken toegenomen door de publicatie van het boek Deutschland schafft sich ab (Duitsland schaft zichzelf af) van Thilo Sarrazin, waarin die onder meer schrijft dat moslims de Duitsers dommer maken. Uit een onderzoek bleek dat 60 procent van de Duitsers die mening deelt.

De vroegere CDU-politicus René Stadtkewitz wil een anti-islampartij oprichten, waarmee hij het succes van Geert Wilders en zijn PVV in Duitsland wil herhalen. Wilders, die een naar hem genoemde internationale vrijheidsalliantie wil opbouwen, sprak zaterdag tijdens een bijeenkomst in Berlijn, die Stadtkewitz had georganiseerd, aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2010
duitsers immigranten buitenlanders thilo sarrazin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?