Rabbijnen brengen korans naar Palestijnen

buitenland
46
6 okt '10
Zes rabbijnen uit joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever hebben dinsdag een moskee bezocht waar maandag brand werd gesticht.

Zo brachten twintig nieuwe korans mee, ter vervanging van de boeken die bij de brand beschadigd werden.

Rabbijn Menachem Froman uit de nederzetting Tekoah voerde het verzoeningsbezoek aan het Palestijnse dorp Beit Fajjar aan. Hij zei dat de brandstichters, die Hebreeuwse teksten waaronder het woord 'wraak' op de muren van de moskee verfden en waarschijnlijk in extremistische kringen onder de kolonisten moeten worden gezocht, 'tegen vrede' zijn.

Froman zei dat de rabbijnen hartelijk werden ontvangen. Hij zei dat het al zijn derde bezoek aan een moskee op de Westoever was die vermoedelijk door kolonisten in brand was gestoken.

Een lokale religieuze leider nam de korans in ontvangst. Hij zei de boeken aan te nemen namens de ongeveer negenduizend Palestijnen die in Israëlische gevangenissen zitten.

Na het bezoek van de rabbijnen braken er schermutselingen uit tussen Palestijnse jongeren die stenen gooiden en Israëlische soldaten die traangas afschoten, aldus nieuws.nl.

© MAROKKO.NL 2010
rabijnnen palestijnen koran froman teoah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?