Verbeek: ''Wij willen iets in Marokko neerzetten''

sport
1
10 okt '10
Pim Verbeek is in Marokko druk bezig met het verleiden van Nederlandse spelers.

Volgens de technisch directeur van de voetbalbond was het noodzakelijk om in het Afrikaanse land iets nieuws te proberen.

Zakaria Labyad is het meest recente voorbeeld van een speler die de nationale ploeg van Marokko boven Oranje prefereert. Ook Youness Mokthar (PSV), Imad Najah (PSV) en Ali Messaoud (AZ) stapten al over. Daarnaast hebben Ismaïl Aissati en Nordin Amrabat een overschrijvingsverzoek ingediend. Soufiane Laghmouchi (AGOVV) en Soufian El Hassnaoui (De Graafschap) hadden een dergelijk traject niet nodig, omdat zij nooit voor een Nederlandse selectie speelden.

"Marokko heeft tweemaal op rij deelname aan het WK gemist", legt Verbeek in het Algemeen Dagblad uit. "Daarnaast was de ploeg er tijdens de laatste Afrika Cup in januari niet bij. Er moest iets gebeuren om het voetballen weer aanzien te geven en ik kan je vertellen dat die plannen fanatiek op gang zijn gekomen."

Naast Verbeek werden door de bond ook Robert Verbeek, Henk Duut en Eric Gerets gestrikt. "Wij komen niet even een paar maanden langs in Marokko, maar willen echt voor de langere termijn iets neerzetten. Wij werken in eerste instantie aan de Olympische selectie die in 2012 in Londen aanwezig moet zijn. Eind maart begint die kwalificatiereeks. Daarnaast kijkt Gerets mee om spelers al meteen naar de nationale selectie over te hevelen", aldus Verbeek.

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2010
pim verbeek marokko afrika zakaria labyad eric gerets
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?