PSV: 'Beraden over keuze spelers voor Marokko'

sport
7
12 okt '10
PSV gaat eens goed bekijken wat het moet met de keuze van een aantal (jeugd)spelers om voortaan voor Marokko uit te komen.

Dat zei coach Fred Rutten dinsdag desgevraagd. Zakaria Labyad, Youness Mokhtar en Imad Najah hebben onlangs aangegeven te gaan kiezen voor de vertegenwoordigende elftallen van Marokko. Dat kan in de toekomst nogal wat gevolgen hebben voor hun aanwezigheid bij PSV. Zo hebben ze als Marokkaans (jeugd)international veelal te maken met langere, verdere reizen dan als Nederlands international. Daarnaast kunnen ze in de winter een aantal weken ontbreken vanwege de Afrika Cup.

Rutten gaat overleggen met technisch directeur Marcel Brands, gaf hij aan. "We moeten even goed kijken wat we ermee moeten", zei de coach.

Labyad maakte vorige week bekend voor Marokko te kiezen. Hij was toen met Oranje -19 in Slovenie op het kwalificatietoernooi voor het EK. De FIFA had zijn aanvraag tot overschrijving nog niet in behandeling genomen. Labyad had tot dat moment daar was nog voor Nederland mogen uitkomen. Maar om geen enkel risico te lopen, besloot bondscoach Wim van Zwam geen gebruik meer te maken van Labyad, aldus ed.nl.

© MAROKKO.NL 2010
psv marokko zakaria labyad youness mokhtar imad najah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?