Koffertje Boussaboun staat al klaar voor Marokko

sport
11
18 okt '10
Ali Boussaboun had afgelopen zaterdag tegen Ajax voor het eerst dit seizoen een basisplaats bij NAC Breda.

De 31-jarige aanvaller hoopt dat er dit seizoen nog mooiere dingen gaan volgen. Zijn reiskoffer staat al klaar.

"Tot nu toe was ik allen maar ingevallen. Dit was mijn eerste basisplaats en gelijk tegen Ajax uit. Dat zijn de mooiste wedstrijden. Hoe groter het stadion, hoe meer mensen, des te beter", aldus Boussaboun tegen Goal.com. "Voor mijn gevoel ben ik op de juiste weg. Ik geef iedere wedstrijd driehonderd procent om mijn oude niveau weer te halen. Ik heb een eenjarig contract en ga gewoon lekker voetballen. Ik vond het persoonlijk wel redelijk gaan. We verliezen natuurlijk met 3-0 en dat is zuur."

Als Boussaboun dit seizoen weer terugkomt op zijn oude niveau hoopt hij ook weer in aanmerking te komen voor het Marokkaanse elftal. "Voetbal is mijn leven en als ik word uitgenodigd om voor de nationale ploeg van Marokko te spelen, is dat een enorme eer. Als ze me zouden oproepen, sta ik gelijk klaar met mijn koffertje. Ik heb al een Afrika Cup in Egypte meegemaakt en het WK in Duitsland misten we op een punt. Dat doet nog steeds pijn."

"Mooie toekomst voor Marokko"
Met interim-trainer Dominique Cuperly en toekomstig bondscoach Erik Gerets zijn bij Marokko nu meer dan voorheen de Nederlandse Marokkanen in beeld. "In het verleden was het toch vaak zo dat jongens van de tweede divisie in Frankrijk de voorkeur kregen boven jongens uit de Eredivisie", vertelt Boussaboun. "Dat is geen vergelijking natuurlijk. Dan denk ik dat deze jongens hier toch op een hoger niveau spelen. Er loopt in Nederland zoveel talent. Als je een nationale ploeg wil van hoog niveau, moet je ook spelers hebben die op het hoogste niveau spelen. Met deze nieuwe trainers voorspel ik een mooie toekomst voor het Marokkaanse elftal."

"El Hamdaoui garantie voor succes"
Vorige week won Marokko een kwalificatieduel voor de Afrika Cup met 0-1 van Tanzania. Mounir El Hamdaoui maakte het winnende doelpunt. "El Hamdaoui is ook zo’n jongen die pas in beeld is sinds hij bij AZ speelt", aldus Boussaboun. "Ik riep altijd al dat hij een verschrikkelijk groot talent was toen hij bij Excelsior speelde. Die jongen heeft alles in huis om een grote speler te worden. En nu komt het eindelijk uit. Hij heeft in zijn loopbaan een beetje pech gehad met blessures. Hij is sterk, snel en heeft techniek. Een garantie voor succes."

"Wat ik zo mooi vind aan El Hamdaoui is dat hij naast zijn voetbalkwaliteiten ook een verschrikkelijk goed persoon is", vervolgt de spits van NAC. "Hij is niet iemand met hoogmoed of kapsones. Hij is een hele normale jongen die weet waar hij vandaan komt en gewoon doet wat hij leuk vindt. Dat respecteer ik van hem en daarom gun ik het hem van harte."

Bron: Goal.com

© MAROKKO.NL 2010
ali boussaboun nac breda marokko erik gerets hamdaoui
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?