Koning Marokko wil president Israel niet ontmoeten

buitenland
69
18 okt '10
Koning Mohammed VI van Marokko heeft een verzoek voor een ontmoeting met de Israëlische president Shimon Peres afgewezen.

Koning Mohammed VI heeft een ontmoeting afgezegd met de Israëlische president Shimon Peres vanwege de impasse in het vredesproces voor het Midden-Oosten. Dat heeft een naaste van Peres maandag gezegd.

Peres had in het kader van een internationale conferentie, volgende week in Marrakech, om een onderhoud met de Marokkaanse koning gevraagd, maar de vorst wees het verzoek af, omdat het niet het juiste moment zou zijn. Peres, die in Marrakech op het Wereld Economische Forum over het Midden-Oosten en Afrika zou spreken, besloot daarop de conferentie niet bij te wonen.

De vredesgesprekken tussen Israël en de Palestijnen liepen vast nadat de Israëlische regering had geweigerd de restricties op bouwprojecten in joodse nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever te verlengen. De Palestijnen willen niet verder onderhandelen zolang het bouwverbod niet is verlengd, aldus nieuws.nl.

© MAROKKO.NL 2010
koning mohammed vi marokko israel shimon peres
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?