Steun voor coalitie stijgt

algemeen
115
25 okt '10
De steun voor de coalitie van VVD en CDA blijft stijgen.

Inclusief gedoogpartij PVV kan de coalitie rekenen op 81 zetels. Dat blijkt uit de peiling van Maurice de Hond. Dat zijn er vijf meer dan bij de verkiezingen en twee meer dan vorige week.

VVD en CDA blijven deze week gelijk op 31 en 17 zetels. De winst van twee zetels komt op naam van de PVV. De partij van Wilders is nu weer alleen de grootste partij met 33 zetels.

De PvdA verliest twee zetels en staat nu op 21. Sinds de verkiezingen is de partij van Job Cohen al negen zetels verloren.


De SP verloor ook een zetel en heeft er nu vijftien. D66 kreeg er weer een zetel bij en heeft nu met dertien zetels in de peiling een zetel meer dan GroenLinks.

Voor de ChristenUnie (vijf), SGP (twee) en Partij voor de Dieren (één) verandert er niets.

Winst PVV
Volgens de opiniepeiler heeft de winst van de PVV te maken met de rechtszaak tegen Wilders, die afgelopen week tot een hoogtepunt kwam. De rechtbank moet het proces overdoen.

Ook de kwestie rond de dubbele nationaliteit van de nieuwe staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten doet de PVV goed. Wilders wil dat zij haar Zweedse paspoort opgeeft, aldus nu.nl.

© MAROKKO.NL 2010
pvv vvd cda coalitie maurice de hond
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?