Diba en FC Twente wachten nog steeds op FIFA

sport
4
26 okt '10
Anouar Diba moet zijn officiele debuut voor FC Twente mogelijk nog langer uitstellen.

Het verzoek tot vrijgave is door de FIFA tot nader order uitgesteld, zo meldt Voetbal International.

Diba wacht al geruime tijd op vrijgave van Al Nasr, zijn voormalige club. De middenvelder annex aanvaller had de hoop afgelopen weekend bij de wedstrijdselectie voor het duel met ADO Den Haag te zitten, maar hij was nog niet speelgerechtigd. Ook het duel met Willem II, dat woensdag op de planning staat, lijkt te vroeg te komen voor Diba.

De voormalig speler van NAC Breda tekende in Enschede een contract voor het lopende seizoen, nadat hij zijn contract bij Al Nasr liet opzegde vanwege achterstallige betalingen. De club uit het Midden-Oosten wil Diba echter niet vrijgeven. Door de inschakeling van de FIFA zou alles sneller moeten gaan. De gebruikelijke procedure, die normaal gesproken twee tot drie weken duurt, loopt inmiddels al een maand.

Zodra Diba zijn wedstrijden mag spelen voor de regerend landskampioen van Nederland, volgt een tweede procedure tegen Al Nasr. "Hierna zal nog een procedure moeten volgen voor de achterstallige betalingen, maar daar zal veel meer tijd mee zijn gemoeid. Dat kan oplopen tot een jaar", zo zei advocaat Jan Kabalt eerder tegenover De Telegraaf.

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2010
anouar diba fc twente fifa al nasr enschede
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?