Ouders beroofde peuter koken van woede

algemeen
39
28 okt '10
Een nog voortvluchtige jongeman beroofde afgelopen dinsdag in Den Haag een 2-jarige peuter van zijn gouden ketting en armband.

Zijn ouders, Urlen Castillo (37) en Karina Morris (32), koken van woede. In het AD vertellen zij vandaag hun verhaal.

Urlen junior (2) en Ne-shawn (13) waren rond half zes 's avonds in de speeltuin van de Rozemarijnstraat toen de dader op ze afkwam. Morris: "Die jongen zei tegen mijn kinderen dat ze stil moesten zijn omdat hij ze anders dood zou maken. Hij vroeg Ne-shawn of hij een ketting om had. Toen Ne-shawn nee zei, liet Urlen junior trots zijn gouden ketting zien. Hij had natuurlijk nooit gedacht dat hij hem kwijt zou raken, maar de dader trok hem zonder pardon van zijn nek."

Daar bleef het niet bij. De straatrover rukte ook het armbandje van de pols van de peuter. "Dat armbandje heb ik bij zijn geboorte voor hem gekocht, zijn naam staat erin," zegt Morris. De ketting was ook van grote emotionele waarde. "Ik heb hem van mijn moeder gekregen. Die ketting was al zeventig jaar in de familie."

Nadat de overvaller het oudste broertje uitgebreid had gefouilleerd, op zoek naar een telefoon of portemonnee, ging hij er vandoor. Castillo: "Ik ben meteen op de fiets gesprongen, op zoek naar de dader. Als ik de dader te pakken had gekregen, had ik niet voor mezelf ingestaan. Ik was ongelooflijk boos. En dat zijn we nog steeds. Dit is zo laf.''

De dader is tussen de vijftien en twintig jaar oud en ongeveer 1.80 meter lang. Hij heeft een stevig postuur en een lichtgetinte huidskleur. Hij droeg een zwart Nike-petje en sportschoenen van hetzelfde merk. De ouders hopen dat de dader op zijn vlucht door de nabijgelegen Doubletstraat is gekomen, want in die prostitutiestraat hangen toezichtscamera's, aldus ad.nl.

© MAROKKO.NL 2010
urlen castillo karina morris beroving peuter ketting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi