Kickbokser Badr Hari langer vast

sport
73
29 okt '10
De bekende kickbokser Badr H. zit nog steeds vast. De rechter-commissaris besloot vrijdag dat hij nog veertien dagen in de cel moet blijven.

Dit heeft een woordvoerster van de rechtbank gezegd.

De kickbokser zit vast wegens zijn rol in een mishandelingszaak. H. meldde zich woensdagmiddag op een politiebureau in Amsterdam. Hij wordt verdacht van ernstige mishandeling van een portier van een uitgaansgelegenheid in de hoofdstad. Het slachtoffer kreeg in februari klappen toen hij enkele personen de toegang weigerde op basis van kledingvoorschriften van de zaak. Hij brak zijn neus en een oogkas.

Uit rechercheonderzoek kwam H. als hoofdverdachte naar voren. De politie was al sinds juni naar hem op zoek. De Marokkaans-Nederlandse kickbokser zat de afgelopen tijd echter in Marokko.

H. wordt gezien als een van de beste kickboksers ter wereld en is een beroemdheid in onder meer Japan. Toch zorgt hij ook geregeld voor ophef. De afgelopen twee jaar werd hij twee keer gediskwalificeerd tijdens een belangrijke wedstrijd omdat hij een tegenstander schopte terwijl die op de grond lag.

Eind 2008 gebeurde dat tijdens de finale van het K1-toernooi in Japan, een van de bekendste kickbokstoernooien in de wereld. Eerder dit jaar ging hij opnieuw over de schreef tijdens een groot kickboksevenement in de Amsterdam ArenA. Na die partij kondigde H. aan voorlopig te stoppen met kickboksen, aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2010
badr hari marokko amsterdam celstraf k1
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?