Vader Younes voorlopig niet beschuldigd

buitenland
10
9 nov '10
De vierjarige Younes verdween in de nacht van 25 op 26 oktober 2009. Zijn lichaam werd op 10 november van dat jaar gevonden.

Mohamed Jratlou, de vader van de kleine Younes, moet volgens zijn advocaat ondervraagd worden door de onderzoeksrechter, maar tot nu toe wordt hem niets ten laste gelegd.

Raadsman Xavier Magnee ontmoette zijn client dinsdag toevallig in de gangen van het gerechtsgebouw van Doornik, waar hij een deel van het dossier kwam raadplegen.
De advocaat preciseert dat pas op het einde van de dag bekend zal zijn of vader Jratlou beschuldigd wordt of niet en herinnert aan het vermoeden van onschuld. Hij beweert daarnaast ook niet te weten wat de nieuwste ontwikkelingen in het onderzoek zijn.
 
Directeur
Magnee kon dinsdagochtend drie delen van het dossier inkijken. Het ging om de eerste elementen van het onderzoek, de foto's en de verklaringen. Hij zei echter geen nieuwe zaken te hebben geleerd uit de documenten. Daarnaast werd ook vernomen dat de directeur van de school waar de kleine Younes heenging, verhoord zal worden door het gerecht.

Mohamed Jratlou, de vader van de 4-jarige Younes die een jaar geleden verdween uit het ouderlijk huis en later dood werd teruggevonden in de Leie, werd maandagavond opnieuw ondervraagd in zijn huis na bijkomend onderzoek op vraag van de Doornikse procureur Marie-Claude Maertens, aldus nieuwsblad.be.

© MAROKKO.NL 2010
mohamed jratlou younes xavier magnée
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?