'Voed ze hard op in Marokko'

algemeen
512
10 nov '10
''Ouders ontkennen dat het mis is. Niemand vindt zijn zoon schuldig'', zegt de 44-jarige peuterleidster Hayat.

 De moeder van drie pubers verdraagt de situatie in de Goudse wijk Oosterwei niet langer en doorbreekt het stilzwijgen." Die jongeren die de fout blijven ingaan, mag je van mij ook terugsturen naar Marokko voor een opvoedcursus."

Hayat komt vaak over de vloer bij probleemgezinnen, vertelt ze in het AD. De Marokkaanse, die al 22 jaar in de wijk woont, stelt dat de ouders meedeschuldig zijn aan de overlast van reljeugd in de wijk. "Als er problemen met hun kinderen zijn, geven ouders de schuld aan de school, gemeente, politie. Ze zoeken de schuld niet bij zichzelf."

Volgens Hayat ligt het probleem bij de cultuur. "In Marokko helpt iedereen met de opvoeding. In Nederland is het plots ieder voor zich. Niemand bemoeit zich met elkaar." De 44-jarige peuterleidster zegt dat de zonen in het Marokkaanse gezin worden behandeld als prinsjes. "Ze mogen alles en moeten niets. Veel Marokkaanse vaders zitten de hele dag in theehuizen. De moeder heeft de verantwoordelijkheid, maar haar zoon mag zeggen en doen wat hij wil. Hij is de man in huis."

"Geert Wilders heeft hele goede ideeën. Harder aanpakken. En die jongeren die de fout blijven ingaan, mag je van mij ook terugsturen naar Marokko voor een opvoedcursus. Op de Marokkaanse manier. Als ze vervolgens aantoonbaar hun leven hebben gebeterd, mogen ze pas weer terug."

Bron: Telegraaf.nl

© MAROKKO.NL 2010
hayat peuterleidster oosterwei opvoedcursus marokko
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi