Honderden Mekkagangers opgelicht

algemeen
82
12 nov '10
Malafide reisorganisaties hebben ook dit jaar weer slachtoffers gemaakt onder mensen die naar de Hadj wilden gaan, de jaarlijkse bedevaart van moslims in Mekka.
De Marokkaanse Ouderen Bond in Nederland (MOBiN) meldde vrijdag dat het naar schatting om vierhonderd mensen gaat. De bond roept iedereen op vooral aangifte bij de politie te doen.

Gemiddeld hadden de gedupeerden tussen de 3500 en 4500 euro betaald voor de reis. De reisorganisatoren hebben de klanten heel kort van tevoren gezegd dat ze niet konden gaan. In sommige gevallen liggen ook de paspoorten nog bij het reisbureau, omdat de reisagent ook een visum zou regelen. De MOBiN noemt het een treurig verhaal. „Veel mensen, vooral ouderen, hebben er jaren voor gespaard.” Bovendien heeft de bond vernomen dat het in enkele gevallen om dezelfde reisbureaus en personen gaat die al eerder mensen hebben opgelicht.

De MOBiN gaat contact opnemen met de ambassade van Saoedi-Arabie die licenties verstrekt aan reisorganisaties die trips en accommodaties naar de Hadj aanbieden. Ook zal er extra voorlichting komen via onder meer moskeeen, aldus telegraaf.nl.

© MAROKKO.NL 2010
marokkaanse ouderen bond nederland mekka hadj
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi