Gerets: ''Marokko heeft enorm veel potentieel''

sport
2
17 nov '10
Eric Gerets debuteert woensdagavond als bondscoach van Marokko.

Met het Noord-Afrikaanse land neemt hij het in een oefenduel op met Noord-Ierland.

De Belgische oefenmeester kwam eerder dit jaar een meerjarig contract overeen met de bond van het land. Gerets heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. Het doel is een plek op de Afrika Cup in 2012 en een ticket voor het WK in 2014. ''De ploeg heeft enorm veel potentieel'', zegt Gerets tijdens een persconferentie.

''Het is absoluut mijn ambitie om mij met Marokko voor beide toernooien te kwalificeren. Ik ben bondscoach van Marokko geworden door mijn hart te volgen. Dat heb ik ook gedaan toen ik voor Marseille en Galatasaray koos. Ik verwacht hier opnieuw in net diezelfde warme sfeer terecht te komen. Ik heb ook voor de job als bondscoach van Marokko gekozen om meer in Belgie te kunnen zijn'', vertelt Gerets.

Tegen Noord-Ierland wil Gerets een eerste resultaat neerzetten met zijn ploeg. ''Ik hoop op een goede prestatie van mijn team in mijn eerste interland als bondscoach. Noord-Ierland is een erg stevige en fysieke ploeg, dat hebben ze bewezen tegen Italie. Ik ga deze wedstrijd vooral gebruiken om een aantal zaken uit te testen en enkele nieuwe spelers hun kans te krijgen. Het is aan hen om het mij zo moeilijk mogelijk te maken voor de volgende interlands.''

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2010
eric gerets marokko belgie bondscoach
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?