Website toont 'oorlogsmisdadigers Israel'

buitenland
69
19 nov '10
De Israelische strijdkrachten hebben laten weten aan een reactie te werken.

Via een website zijn de gegevens verspreid van tweehonderd Israëlische militairen die zouden hebben deelgenomen aan de bloedige aanvallen op de Gazastrook eind 2008 en begin 2009. Bij die aanvallen en beschietingen vielen veertienhonderd doden en vijfduizend gewonden onder de Palestijnse bevolking van de Gazastrook, voornamelijk burgers. Dit berichtte donderdag het Spaanse persbureau EFE.

Het is niet duidelijk waar de gegevens precies vandaan komen. De verspreiders stellen dat de informatie afkomstig moet zijn van een anonieme bron binnen de Israëlische strijdkrachten. De website Israëlische oorlogsmisdadigers (israeliwarcriminals.zzl.org) noemt de vermelde personen ,,rechtstreekse daders'' die ook op eigen initiatief tot oorlogsmisdaden aanzetten.
 
De inleiding van de site luidt: ,,De volgende personen zijn rechtstreekse daders die van december 2008 tot januari 2009 honderden mensen aanvielen in het belegerde Gaza. (..) Ze hadden posities waarin ze bevelen gaven tijdens de aanval en daarom handelden ze niet enkel uit naam van een systeem van een moordende staat, maar moedigden actief anderen aan hetzelfde te doen.'' Op de website staan foto's bij de meeste personen die worden omschreven.
 
De Israelische strijdkrachten hebben laten weten aan een reactie te werken. De website was donderdagmiddag laat onvindbaar op het net, aldus depers.nl.

© MAROKKO.NL 2010
oorlogsmisdadigers israel gazastrook website foto's
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?