Kaakbot niet van Natalee Holloway

algemeen
9
23 nov '10
Het kaakbot dat op Aruba is gevonden is niet van Natalee Holloway.

Dat meldt het Openbaar Ministerie op het eiland dinsdagmiddag op basis van onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Den Haag.
Een forensisch onderzoeker op Aruba had eerder aan de vader van Holloway laten weten dat de onderkaak van een jonge vrouw is. Het vermoeden bestond al dat het bot niet van de Amerikaanse was.

Het bot werd forensisch antropologisch en op DNA onderzocht. Er is onder meer een vergelijking gemaakt met tandartsgegevens van Natalee Holloway, waarna kon worden uitgesloten dat het bot van Holloway is. Het DNA-onderzoek bleek lastig omdat het botmateriaal volgens de onderzoekers ernstig is verweerd door weersinvloeden.
Uiteindelijk is dit onderzoek gestopt, omdat uit de gebitsinformatie al was gebleken dat het bot niet van Holloway was. Het OM beraadt zich nog op de vraag hoe verder kan worden onderzocht van wie het bot wel is.

Toeristen vonden het bot twee weken geleden op het strand bij het Phoenix Hotel. Joran van der Sloot had deze plek in een van zijn bekentenissen aangewezen. Hij is hoofdverdachte rond de verdwijning van Holloway in 2005.

Hij liet eerder de familie van Holloway een voorschot van 25 duizend dollar betalen in ruil voor informatie over de locatie van het lichaam van de Amerikaanse tiener. Van der Sloot wees vervolgens een willekeurige plek aan en week uit naar Peru.

Van der Sloot zit inmiddels sinds begin juni vast in de zwaarbewaakte Miguel Castro Castro gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima. Hij wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Stephany Flores.

© NOVUM 2010
aruba natalee holloway nederlands forensisch instituut
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?