Halsema haalt kinderen van zwarte school

algemeen
43
27 nov '10
Femke Halsema heeft haar twee kinderen van de zwarte school in Amsterdam-Oost gehaald, waarop zij tot afgelopen zomer zaten.

Volgens de GroenLinks-aanvoerster heeft de stap niets te maken met het grote aantal moslimkinderen op de oude basisschool in de Transvaalbuurt.

Halsema zei eerder in een interview als feministe moeite te hebben met 'allerlei gesluierde vrouwen' die zij op de school van haar kinderen tegenkomt. Ook viel het haar op dat islamitische meisjes vaak niet bij haar thuis mochten spelen als haar vriend 's middags de kinderen opvangt.

De kinderen van Halsema gaan sinds dit schooljaar naar een nieuwe, zogeheten kunstmagneetschool, waar ook veel aandacht is voor creatieve vakken. In een reactie zegt de politica dat het een 'gemengde school' betreft.

"Ze zijn naar een andere buurtschool. Dat is beter voor hun welzijn. Kinderen zijn geen sociaal experiment. Over de reden wil ik niets zeggen, het gaat over de privacy van mijn kinderen."
Halsema wil wel kwijt dat haar kinderen, een tweeling, op de nieuwe school niet meer bij elkaar in de klas hoeven te zitten: "Dit is beter voor hun ontwikkeling."

Bron: Telegraaf.nl

© MAROKKO.NL 2010
femke halsema amsterdam oost transvaalbuurt kinderen school
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi