Superieur Barcelona maakt gehakt van Real Madrid

0
30 nov '10
FC Barcelona heeft maandagavond in eigen stadion uitgehaald tegen Real Madrid.

Het topduel in de Primera Division was negentig minuten lang in handen van FC Barcelona dat uiteindelijk met 5-0 won.

Door de overwinning heeft FC Barcelona de koppositie in de Primera Division overgenomen van Real Madrid. Belangrijker nog was dat de Spaanse titelverdediger in de befaamde 'Clasico' een enorme dreun uitdeelde. Barça stuurde de ploeg van de Portugese succescoach Jose Mourinho met 5-0 terug naar de hoofdstad. Het verschil tussen de eeuwige kampioenskandidaten is nu twee punten.

Bij rust leidde de thuisclub in het veelbesproken duel tussen de giganten Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real) met 2-0 door vroege doelpunten van Xavi en Pedro. Barça's Argentijnse ster had overigens part noch deel aan die treffers. Eerst bediende Andres Iniesta collega-middenvelder Xavi met een fijn passje en omdat Marcelo naliet in te grijpen was doelman Iker Casillas al na tien minuten kansloos.

Pedro kon even later simpel intikken nadat Casillas een voorzet van David Villa, die international Sergio Ramos liet staan, niet onder controle kreeg. Al snel in de tweede helft besliste Villa de wedstrijd. Hij scoorde in drie minuten tijd tweemaal. Ditmaal wel naar een idee van de weergaloze Messi, die de tweestrijd met Ronaldo glansrijk won. In blessuretijd had ook invaller Jeffren nog succes op aangeven van Bojan Krkic.

De sfeer was toen al geruime tijd onvriendelijk in Camp Nou, gevuld met 98.000 toeschouwers. Dat was vooral een gevolg van de Catalaanse suprematie en de Madrileens frustratie. Ronaldo gedroeg zich vervelend, Ramos ging fysiek met regelmaat tot de rand. In de slotfase er zelfs overheen. Hij kreeg rood na een nieuwe aanslag op Messi. Daarvoor had de scheidsrechter al tien keer de gele kaart uit de zak getrokken.