Toivonen: ''Niet goed dat Afellay vertrekt''

sport
3
2 dec '10
Toivonen werd bij zijn eerste treffer in Genua bediend door Ibrahim Afellay, die vertrekt naar Barcelona.

Door een doelpunt kort voor rust van Sampdoria leek PSV een hele lastige tweede helft te krijgen, maar via twee doelpunten van Ola Toivonen werd toch de winst gepakt.
Na afloop was de Zweed blij en tevreden.

''Het gevoel is natuurlijk goed. Het was een moeilijke wedstrijd, dus zijn we blij met de drie punten'', zo zei Toivonen kort na afloop van de wedstrijd voor de camera van RTL. Een gelijkspel was genoeg geweest, maar daar ging PSV niet voor. ''Onze instelling was natuurlijk gaan voor de drie punten. We wisten dat een gelijkspel genoeg was, maar we gingen echt voor de drie punten.''

Waar PSV het de eerste helft heel lastig had, liep de tweede een stuk makkelijker. ''Ik denk dat het vroege doelpunt in de tweede helft helpt. Daarna gaat Sampdoria op jacht naar het tweede doelpunt en komt er meer ruimte. Dat in de slotfase de 2-1 valt is goed, daar ben ik heel blij mee.''

Toivonen hoopt dit seizoen verder te komen in het toernooi dan afgelopen seizoen, maar weet ook dat het lastig zal worden zonder Ibrahim Afellay. ''Het is niet goed dat Ibi misschien vertrekt. Maar ik denk dat wij een grote groep hebben, dat heeft de trainer gezegd en dat weet iedereen.''