Zoon diplomaat betrapt bij zware mishandeling puppy

buitenland
94
9 dec '10
In Engeland is grote ophef ontstaan over de gruwelijke mishandeling van een labrador puppy door de zoon van een Tunesische diplomaat.

Op de schokkende beelden van een bewakingscamera (niet voor gevoelige kijkers) is te zien hoe de 21-jarige Mohammed Abou-Sabaa de hond bij de minutenlange mishandeling meer dan 20 keer slaat en trappen verkoopt. Op zijn proces kreeg de man slechts een voorwaardelijke straf.

Puppy hard mishandeld
Mohammed Abou-Sabaa is de zoon van een Tunesische diplomaat die in Engeland voor de Tunesische regering werkt. In een aanval op Poppy, zijn amper vijf maanden jonge labrador puppy, sloeg de man het arme dier meermaals keihard op zijn muil en sleurde aan zijn nek.

Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg was, trapte hij met zijn knie de puppy van een trapje. Op een bepaald moment tijdens de mishandeling, die liefst zes minuten duurde, ging Abou-Sabaa met zijn volle gewicht op de puppy zitten.

De 21-jarige universiteitsstudent pleegde de misdaad in een appartementsgebouw in Manchester. Toen de huisbaas het incident opmerkte op de veiligheidscamera's gaf hij de zoon van de Tunesische diplomaat aan bij de politie. Bij het onderzoek verklaarde de jongeman dat hij een slechte dag had en beweerde zelfs dat hij zijn hond aan het opleiden was.

Andere conclusie
Dat was niet de conclusie van het onderzoek. In het rapport is sprake van een opzettelijke en brutale aanval. Heel wat magistraten waren gechoqueerd toen ze de beelden in de rechtszaal te zien kregen.

Toch kwam de dader weg met een lichte voorwaardelijke straf en een boete van 1.000 pond, zo'n 1.200 euro. Poppy stelt het ondertussen redelijk goed gezien de omstandigheden en zal wellicht in een 'pleeggezin' opgevangen worden.

Bron: ad.nl

© MAROKKO.NL 2010
engeland labrador puppy mohammed abou-sabaa mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?