Celstraf geeist wegens besnijden dochtertje

algemeen
0
10 dec '10
Het OM heeft donderdag voor het gerechtshof in Amsterdam vijf jaar gevangenisstraf geeist tegen de 31-jarige Mustapha El M.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft Haarlemmer El M. zijn 5-jarige dochtertje in oktober 2008 eigenhandig besneden. Volgens het OM komt dat neer op zware mishandeling van het kind.

Vorig jaar sprak de rechtbank in Haarlem El M. vrij. Dat zijn dochtertje genitaal ernstig verminkt was, stond wel vast. Onderzoek heeft uitgewezen dat de clitoris en de kleine schaamlippen voor een deel zijn verdwenen. Volgens de rechtbank was echter niet onomstotelijk bewezen dat de vader de mutilatie op zijn geweten had. Het OM tekende tegen dat vonnis beroep aan.

El M. werd gearresteerd nadat zijn dochtertje aan haar pleegmoeder had verteld dat haar vader ,,met een grote schaar'' in haar genitaliën had geknipt. De verklaringen van het kind en haar pleegmoeder achtte de rechtbank onvoldoende voor een bewezenverklaring. Het OM houdt eraan vast dat die verklaringen daar wel aan bijdragen. El M., van oorsprong Marokkaan, heeft altijd ontkend zijn dochtertje te hebben besneden.

De rechtbank vond destijds wel bewezen dat de man het kind heeft mishandeld, door haar bij herhaling in haar wang te bijten en door haar te slaan, op haar rug en in haar gezicht. Daar kreeg hij van de rechtbank drie maanden celstraf voor. Ook El M. ging tegen het vonnis in beroep.

Het gerechtshof doet uitspraak op 23 december.

Bron: Telegraaf.nl

© MAROKKO.NL 2010
haarlem openbaar ministerie mustapha el m besnijden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?