PSV zit in zijn maag met afscheid Afellay

sport
4
10 dec '10
Ibrahim Afellay voetbalt volgende week zondag tegen Roda JC voor het laatst in het PSV-shirt voor het eigen Eindhovense publiek.

Niemand twijfelt nog aan zijn vertrek naar Barcelona. Maar formeel komt de transfer pas rond na de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dus hoe neem je afscheid van iemand die zelf nog niet vooruit wil lopen op zijn vertrek?

Dat is een vraag waar PSV zich vandaag over buigt, meldt het AD. De supporters willen rond de thuiswedstrijd tegen Roda JC uitgebreid afscheid nemen van Afellay, die als jochie van tien jaar binnenstapte bij PSV en er veertien jaar bleef.

De aanvoerder wil geen voorschot nemen op zijn vertrek uit Eindhoven. ,,Eerst moet alles rond zijn. Nog vier wedstrijden knallen voor PSV, daar concentreer ik me op.''

Voorzitter Rob van den Akker van de supportersvereniging praat vandaag met de technische staf van PSV, om het afscheid van Afellay te bespreken. ,,Een sfeeractie komt er in elk geval,'' zegt Van den Akker. ,,De relatie tussen de fans en Ibi is niet altijd makkelijk geweest, maar respect was er zeker.''

Het liefst zou de supportersvereniging Afellay ook persoonlijk in het zonnetje willen zetten. Of dat ook gebeurt, is de vraag. ,,Afellay is daar zelf leidend in,'' zegt woordvoerder Pedro Salazar. ,,Maar er is nog geen deal, er is nog niets getekend.''

Afellay houdt ook rekening met Barcelona, dat de transfer het liefst zelf wereldkundig wil maken met een presentatie en een persconferentie.

Het is de verwachting dat Afellay na het bekerduel met Roda JC, op 22 december in Kerkrade, naar Spanje vertrekt voor een medische keuring.

Bron: ad.nl

© MAROKKO.NL 2010
ibrahim afellay psv eindhoven barcelona
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?