Israel weigert Palestijnse brandweerlieden toegang

buitenland
13
14 dec '10
Israel heeft een groep Palestijnse brandweermannen verboden een ceremonie, die ter ere van hen was georganiseerd, bij te wonen.

 De brandweerlieden hielpen mee bij het blussen van de ergste bosbrand in de geschiedenis van Israel. Het is de jongste beschamende vertoning in de wijze waarop Israel de brand aanpakte.

Elf Palestijnen wilden de ceremonie in het noorden van Israel bijwonen, in het gebied waar de brand eerder deze maand woedde. Toen drie brandweerlieden de toegang tot Israel werd geweigerd, werd de ceremonie afgeblazen. Het leger liet de drie om veiligheidsredenen niet toe.

Ongeveer twintig Palestijnse brandweerlieden hielpen bij het blussen van de brand die aan 43 mensen het leven kostte. De brand werd uiteindelijk met internationale hulp bedwongen.

De ceremonie was bedoeld om de moed te erkennen van de Palestijnse brandweermannen die 'ondanks de bezetting tegen de vlammen vochten'. De Palestijnen zeiden dat zij kwamen om te laten zien dat de twee partijen ondanks de politieke spanningen kunnen samenwerken.

Ahmed Rizek, het hoofd van de Palestijnse brandweerdiensten, zei dat de weigering de brandweerlieden toe te laten routine was en een voorbeeld van wat Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever dagelijks moeten doorstaan.

© NOVUM 2010
israel brandweermannen palestijnen ahmed rizek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi