'ABN Amro digitaal beroofd'

algemeen
0
21 dec '10
Het lijkt erop dat ABN Amro digitaal is beroofd zonder hulp van binnenuit.

 In maart dit jaar werd 5,6 miljoen euro verduisterd. Twee miljoen euro is inmiddels teruggevorderd. De rest is nog zoek, schrijft De Telegraaf dinsdag. In het onderzoek naar de geldstromen zijn de afgelopen maand dertien verdachten aangehouden tussen de 26 en 62 jaar oud.

Als de daders geen hulp van binnenuit hebben gehad, zou het de eerste keer zijn dat iemand erin slaagt een banksysteem te manipuleren. ''Bij mijn weten is dat nog nooit voorgekomen'', zegt een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken in de krant.

Bij de digitale beroving belandde 5,6 miljoen euro op een bankrekening van een 26-jarige man uit Wageningen. Die sluisde het geld meteen door naar rekeningen in onder meer Belgie en Hongarije. ABN Amro had de beroving al snel in de gaten en schakelde de politie in.

Het Financieele Dagblad schrijft op basis van ingewijden dat de 26-jarige verdachte knoeide met premies voor aandelenopties via een beleggingsrekening bij de bank. Zodra hij het geld binnen had, sluisde hij het door.

Niet alle verdachten kenden elkaar. Daarom zou het niet gaan om een bende. De verdachten worden verdacht van oplichting, verduistering en witwassen. Ze zijn vrijgelaten in afwachting van de behandeling van de zaak.

De politie heeft volgens het Financieele Dagblad invallen bij de verdachten gedaan in Wageningen, Heerewaarden, Druten, Mill, Oss, Soest, Woudenberg, Driebergen, Oldebroek en Aardenburg.

De politie en de bank willen niet prijsgeven hoe de daders te werk zijn gegaan. Wel zouden inmiddels maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen.

© NOVUM 2010
abn amro digitaal beroofd wageningen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?