VVD wil bijstandstrekkers sneeuw laten ruimen

algemeen
18
21 dec '10
De VVD in Amsterdam wil dat bijstandgerechtigden verplicht worden om sneeuw te ruimen en zout te strooien.

 De partij ergert zich eraan dat de sneeuw 'die ruim van tevoren was aangekondigd' na het weekeinde nog steeds voor overlast zorgt. Vooral voor fietsers zouden levensgevaarlijke situaties ontstaan door de sneeuw.

Gemeenteraadslid Maurice Piek realiseert zich dat het sneeuwvrij maken van de stad een enorme klus is, maar ziet een rol weggelegd voor mensen die in de bijstand zitten. ''Bij deze extreme weersomstandigheden zou dag en nacht gestrooid en geruimd moeten worden. Als de mankracht daarvoor niet beschikbaar is, moet naar alternatieven gezocht worden.''

De gemeenteraadsfractie van de VVD pleit er al langer voor dat mensen weer verplicht worden om hun eigen stoep sneeuwvrij te maken. Enkele jaren terug werd dat uit de plaatselijke regels geschrapt. ''De eigen stoep sneeuwvrij maken is iets dat iedereen eigenlijk uit zichzelf zou moeten doen. Helaas gebeurt dat niet, dus pleiten wij ervoor deze verplichting weer in te voeren'', zegt Piek.

De VVD heeft in Amsterdam acht van de 45 gemeenteraadszetels en zit samen met de PvdA en GroenLinks in het gemeentebestuur. Of het plan van de VVD op steun kan rekenen is echter de vraag. Staatssecretaris van Sociale Zaken Paul de Krom (VVD) zei onlangs in de Tweede Kamer dat gemeenten meer armslag krijgen om van mensen in de bijstand een tegenprestatie te vragen.

© NOVUM 2010
vvd bijstandsgerechtigden zout sneeuw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?