Moslim's in Amerika beschimpt en aangevallen door hoofddoek
Sommige scholen in Californie verdienen een onvoldoende in het onderwijzen van tolerantie.
22 December 2010
lifestyle

Dat maakte een Islamitische burgerlijke groep voor vrijheden bekend.

Het kantoor van de GLA (Greater Los Angeles) van de Raad voor Amerikaans-Islamitische Betrekkingen (Cair-LA) zegt steeds vaker van ouders en kinderen te horen dat ze worden lastiggevallen en uitgemaakt worden voor terrorist of jihadi. Dit alleen omdat ze moslim zijn. Meisjes worden daarnaast ook fysiek aangevallen omdat ze een hoofddoek dragen. Moslims zijn steeds aantrekkelijker voor het publiek en de Southern Californiers vraagt zich daarom ook af of scholen en leerlingen melding maken van incidenten die zij meemaken.

De groep vind ook dat ouders zichzelf en hun kinderen moeten onderwijzen over pesten en discriminatie en daarbij moeten weten wat het schoolbeleid is inzake discriminatie en pesterijen. Ook is het belangrijk om te weten hoe een klachtenproces gestart moet worden. De oproep van CAIR-LA's is een van de velen in het land. Een Texaans blad meldde een soortgelijk incident met een Arabisch-Amerikaanse moslim wiens kaak werd gebroken en religieuze en etnische beledigingen naar zijn hoofd gesmeten kreeg door een pestkop.

In New York werd een moslimtiener uit Trinidad naar verluidt tussen 2009 en 2010 meerdere malen geslagen. Autoriteiten die de zaak onderzochten zeggen dat de pestkoppen hem herhaaldelijk een terrorist noemden en hem in zijn lies sloegen. Ook werd hij bespuwd in zijn gezicht door de pestkoppen. Veel moslims vinden het steeds moeilijker om moslim te zijn in Amerika. Zij vinden dat ze in een tijdperk leven waarin moslim zijn gelijk staat aan terrorisme en prominente koppen schetsen het beeld dat zij aanvallen zullen uitvoeren in naam van Allah.

CAIR heeft in een poll eerder dit jaar over vooroordelen tegenover moslims bekend gemaakt dat vier van de tien Amerikanen toegeven dat afbreuk wordt gedaan tegen de islamitische godsdienst en zijn volgelingen. Daarnaast melden ze dat ze beperkte informatie hebben over de islam en vrezen daarom wat ze niet weten.


Bron: Education

moslim amerika hoofddoek californie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi