Sterk Arsenal verslaat Chelsea in eigen huis

203
28 dec '10
Arsenal heeft maandagavond stadsgenoot Chelsea een gevoelige tik uitgedeeld in de Engelse Premier League.

In het eigen Emirates Stadium won het elftal van Arsene Wenger met 3-1. Door de winst nadert Arsenal koploper Manchester United tot op twee punten, de achterstand van Chelsea bedraagt zes punten. Bovendien heeft United een wedstrijd minder gespeeld.

Arsenal-Chelsea ontpopte zich al vanaf het beginsignaal tot een typisch Engels duel. In een enorm hoog tempo ging de wedstrijd over en neer. Chelsea opende sterk met een gevaarlijk schot van spits Didier Drogba, maar gedurende de eerste helft nam de thuisploeg het heft in handen.

Robin van Persie, die voor het eerst sinds eind augustus in een competitiewedstrijd in de basis begon, kreeg de eerste goede kans voor Arsenal, maar de Oranje-international schoot uit een moeilijke hoek over. Arsenal putte vertrouwen uit die mogelijkheid en drong de bezoekers vlak voor rust ver terug. Chelsea-doelman Peter Cech hield zijn ploeg echter op de been bij een inzet van Theo Walcott en een fantastische lob van Samir Nasri.

Driemaal was uiteindelijk scheepsrecht, want bij de derde doelpoging binnen een paar minuten moest de Tsjech alsnog het antwoord schuldig blijven. Alexandre Song schoot met links droog raak.

Chelsea, dat 10 november voor het laatst won in de competitie, had vervolgens de tijd om zich in de rust te herpakken, maar begon het tweede bedrijf uiterst slap. Binnen vijf minuten werd de marge door de Gunners op drie gebracht. Eerst scoorde Cesc Fabregas op aangeven van Walcott en nauwelijks een minuut later waren de rollen omgedraaid.

Chelsea deed nog wel wat terug via een kopbal van verdediger Branislav Ivanovic, maar verder kwam het elftal van de geplaagde trainer Carlo Ancelotti niet. Chelsea mocht zich zelfs nog gelukkig prijzen dat Nasri en invaller Johan Djourou grote kansen onbenut lieten en het bij 3-1 bleef. De opluchting bij Arsenal was na afloop groot, omdat het eindelijk weer eens een 'grote' wedstrijd wist te winnen.