Moslimjongeren helpen daklozen

buitenland
77
29 dec '10
CAIR is in Amerika de grootste moslim organisatie voor burgerlijke belangen en vrijheden.

De Raad voor Amerikaans islamitische betrekkingen-San Antonio jeugd (CAIR-SA) schonk onlangs dekens, sokken en eten aan 200 dak- en thuislozen tijdens de CAIR's 'Serve the Homeless Day'.

Ongeveer 20 moslimjongeren van 14 tot 21 deelden voor 4000 dollar aan spullen en eten uit in het Leger des Heils centrum. Dit geld verzamelden ze door de verkoop van gebakjes, garage verkoop, deur-tot-deur en telefoon verzoeken, donatie dozen en directe bijdragen. Dit is alweer het achtste jaar dat de CAIR-SA de daklozen helpt. Directeur Sarwat Husain ziet de hulp als verplichting in de tradities van de islam. Hierbij gebruikte ze een aantal citaten van De Profeet Mohammed en De Koran die luidde: ''De rechtvaardigen voeden de armen, de wees en de gevangenen voor de liefde van God, zeggende: Wij voeden u omwille van God alleen, we willen van u heen beloning noch dank.'' (76:8-9)

De organisatie CAIR heeft als missie om mensen te helpen, het begrip van de islam te verbeteren, dialoog aan te moedigen, burgerlijke vrijheden te beschermen en om coalities te bouwen die rechtvaardigheid en wederzijds begrip moeten bevorderen.

Bekijk hier het filmpje.

Bron: God Discussion

© MAROKKO.NL 2010
amerika moslimjongeren cair daklozen liefdadigheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi