Hicham pakte een overvaller en is de held van Albert Heijn

algemeen
88
31 dec '10
Hicham Chrifi is de held van Albert Heijn. Dat mag blijken uit een bord dat sinds begin augustus in het filiaal op het Valkeniersplein in Breda hangt.

 Op 2 augustus maakte de 25-jarige Hicham een overvaller onschadelijk door hem omver te trekken, neer te leggen en bovenop hem te gaan zitten.

De overvaller, die kort daarvoor een medewerkster van de winkel vastgepakt en met twee messen bedreigd had, voelde zich zo overvallen dat hij volgens Hicham meteen excuses begon te maken. Voor de rechter, op 3 december jongstleden, had de dakloze verdachte W. van W. een aanzienlijk grotere mond. 'Sluit me maar op, anders ga ik je beledigen', beet hij de rechters toe en ook 'nu moet je ophouden, anders ben ik hier weg'.

Bredanaar Hicham herinnert zich die tweede augustus nog goed. ''Ik liep de winkel in en ter hoogte van de balie zag ik vanuit mijn ooghoeken een man bij één van de medewerksters staan. Ik wist intuïtief dat er iets mis was. Nee, ik heb geen moment nagedacht. Gelukkig bood hij geen verzet.''

Toen de man onschadelijk was gemaakt, schoten van diverse kanten mensen te hulp. Hicham, kledingverkoper bij V & D, herinnert zich nog dat diverse omstanders aan de grond genageld stonden toen de overvaller toesloeg.

Hem overkwam dat niet en niet alleen omdat hij al van jongs af aan judoot en bedreven is in de zelfverdedigingssport, maar ook omdat hij trainer is bij Sen O Sen, een bedrijf - met een vestiging in Breda - dat gespecialiseerd is in trainingen gericht op het aanpakken van agressie en stress op de werkvloer. Volgens Sen O Sen ‘onderkende Hicham het Genovese Syndrom waardoor omstanders zich afzijdig hielden’. De fysieke daadkracht haalde Hicham, opnieuw volgens Sen O Sen, ‘uit een goede observatie, inschatting en een pro-actieve mindset.’

Albert Heijn zette de Bredanaar, nadat de dader aan de politie was overgeleverd, in de bloemetjes. Ook hing het bedrijf een blauw bord in de winkel waarop Hicham tot de dag van vandaag tot held wordt verklaard. Hicham vindt dat leuk, maar hij vindt het ook de normaalste zaak van de wereld om te hulp te schieten daar waar mensen die hulp nodig hebben.

De officier van justitie eiste begin deze maand, ook voor enkele andere feiten, twee jaar celstraf tegen W. van W. De rechter maakte daar twintig maanden van.

Bron: bndestem.nl

© MAROKKO.NL 2010
hicham chrifi albert heijn overval
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?