Onrust Tunesie nadert hoofdstad

buitenland
138
12 jan '11
President Zine El Abidine Ben Ali heeft de onrust afgedaan als 'terroristische daden', aangestuurd vanuit het buitenland.

De onrust in Tunesie nadert de hoofdstad Tunis. In Ettadhamoun, een voorstad vijf kilometer ten westen van Tunis, zijn dinsdagavond rellen uitgebroken. Jongeren hebben een overheidsgebouw in brand gestoken en banken geplunderd, terwijl de politie op de relschoppers schoot. Een inwoner die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven heeft dit gemeld.

Bij de onlusten in Tunesië zijn volgens de autoriteiten 23 mensen om het leven gekomen, van wie 21 in de afgelopen drie dagen. Vakbonden en ooggetuigen melden minstens 46 doden. De onrust begon als een protest tegen de hoge werkloosheid onder schoolverlaters, maar lijkt inmiddels te zijn omgeslagen in volkswoede tegen het optreden van de politie en de autoritaire regering.

President Zine El Abidine Ben Ali gelastte maandag voor onbepaalde tijd de sluiting van alle hogescholen en universiteiten, die gezien worden als haarden van activisme. Verder heeft de regering de jacht geopend op bloggers en journalisten. "De wet zal het laatste woord hebben", liet Ben Ali maandag in een televisietoespraak weten.

© NOVUM 2011
zine el abidine
ben ali
tunesie
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi