sport
77
17 jan '11
FC Barcelona heeft optimaal geprofiteerd van het gelijkspel van Real Madrid.

De koploper in de Primera Division won in eigen huis met 4-1. Bij rust stond het al 3-0 na doelpunten van Andres Iniesta, David Villa en Pedro. Halverwege de tweede helft scoorde Duda uit een vrije trap tegen, maar even later was het Villa die de marge weer naar drie goals tilde.

Vooral in de eerste helft was Barca uitstekend op dreef. De derde goal van de dag werd voorafgegaan door een sublieme steekpass van Lionel Messi. Iniesta stuitte nog Malaga-doelman Sergio Asenjo, maar Pedro was als eerste bij de bal voor de rebound. Na rust werd het wat rommeliger, maar in de slotfase ging Barça nog op jacht naar meer goals. Ibrahim Afellay kreeg negen minuten speeltijd.

Barcelona staat met 52 punten nu vier punten los aan kop van de Primera Division na de 1-1 van Real Madrid eerder zondag tegen Almeria. De Catalanen scoorden in negentien duels bovendien al 61 keer. Nummer drie Villarreal is met 39 punten de beste van de rest.