Vakbond verrast door sluiting It's

economie
25
25 jan '11
De directe sluiting van alle winkels van It's en Prijstopper heeft FNV Bondgenoten dinsdag verrast.

 "We wisten niet dat de situatie zo ernstig was", zegt een woordvoerder. "De toekomst van 980 mensen is in een klap erg onzeker geworden. We willen zo snel mogelijk met het bestuur om tafel om meer zekerheid voor hen te krijgen. "

De werknemers van Impact Retail, waar de winkels onder vallen, kregen maandagavond te horen dat ze de volgende dag niet op hun werk hoeven te verschijnen. Het is onzeker of ze hun salaris nog krijgen uitbetaald. Dinsdag vraagt het bedrijf uitstel van betaling aan bij de rechter. Die wijst dan een bewindvoerder aan.

"Het is aan hem om te bepalen wat prioriteit heeft", zegt een woordvoerder van Impact Retail. De bedrijven kampen volgens de woordvoerder met kleiner wordende marges en toenemende concurrentie.

Vorig jaar heeft het bedrijf al een ontslaggolf gehad. "We hoopten dat de problemen daarmee voorbij waren", zegt de woordvoerder van FNV Bondgenoten. "Maar dat blijkt dus niet het geval."

Onder Impact Retail valt ook de webwinkel modern.nl. Die is net als de webwinkel van It's gesloten. Bezoekers die onlangs een bestelling hebben geplaatst of iets terug hebben gebracht voor reparatie wordt gevraagd via een formulier gegevens achter te laten.

© NOVUM 2011
it's fnv bondgenoten winkels impact retail
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?