Software hacken OV-chipkaart uitgelekt

algemeen
19
26 jan '11
De benodigde software om de OV-chipkaart te kraken en het saldo onbeperkt op te waarderen ligt op straat en is voor iedereen beschikbaar.

De Windows-tools zijn te vinden op sites zoals The Pirate Bay.

Het betreft een gecomprimeerd RAR-bestand met daarin een vroege, uitgeklede versie van de tool om de Mifare Classic-chip te kraken en datadumps te lezen en schrijven. Ook de zogenaamde OVsaldo app zit in het pakket. Hiermee kan het saldo op de kaart direct worden gemanipuleerd. Naar aanleiding van deze onthullingen heeft de SP de miljarden kostende OV-chipkaart failliet verklaard. De partij eist een spoeddebat in de Kamer.

Trans Link Systems (TLS), het bedrijf achter de OV-chipkaart, stelt dat het manipuleren van de OV-chipkaart en het ‘gratis’ reizen voor iedereen strafbaar is. “Het wordt hiermee wellicht nog makkelijker, maar het frauderen is en blijft strafbaar”, aldus de woordvoerster van TLS. Er is ook een andere kraak. Met de aller nieuwste kraak waarvan de code (nog) niet uitgelekt is kan de zwartrijder totaal onzichtbaar reizen omdat inchecken en uitchecken niet meer nodig is. Met deze hack kan onbeperkt met de trein gereisd worden.


Lees hier het hele artikel.

Bron: Webwereld

© MAROKKO.NL 2011
ov chipkaart sp tls overheid hacken pirate bay
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi