Ajax laat Suarez per direct naar Liverpool gaan

sport
32
28 jan '11
Ajax ziet sterspeler Luis Suarez definitief de overstap naar Liverpool maken.

Vrijdag is de Amsterdamse club akkoord gegaan met een bod van maximaal 26,5 miljoen euro. Dat schrijft Ajax op haar eigen website.

Liverpool maakte enige tijd geleden zijn belangstelling voor Suarez al concreet. Aanvankelijk verliepen de onderhandelingen tussen beide clubs stroef, maar inmiddels heeft Ajax zich dan toch neergelegd bij een vertrek van de aanvaller. Suarez zelf hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden bij Liverpool. Zaakwaarnemer Pere Guardiola sloot in een eerder stadium al mondelinge overeenstemming met The Reds.

Suarez maakte eerder deze maand duidelijk graag bij Ajax te willen blijven spelen. Die houding veranderde op het moment dat Liverpool zich op de transfermarkt besloot te begeven voor de international van Uruguay. "Liverpool wil mij hebben, dit is een mooie kans voor mij", vertelde Suarez eerder op de dag over de belangstelling van de Premier League-club, waar ook Dirk Kuyt onder contract staat.

Met het akkoord tussen beide clubs lijkt het huwelijk tussen Ajax en Suarez ten einde te zijn gekomen. Sinds 2007 speelde de aanvaller voor de Amsterdammers, die hem destijds voor negen miljoen euro wisten los te wringen bij FC Groningen. In 110 duels voor Ajax maakte Suarez 81 doelpunten.

Voetbalprimeur.nl

© MAROKKO.NL 2011
luis suarez liverpool ajax amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?