Eddaoudi: steun de helden in de Arabische Wereld!

algemeen
61
30 jan '11
kom jij ook op voor de zwakkeren en helden in de Arabische Wereld?

Medemensen,

Langs deze weg wil ik op persoonlijke titel jouw aandacht voor het volgende:

Al weken houden de onrusten in de islamitische Wereld stand. Ondanks het harde optreden om de demonstranten, die ik nu al als de helden van 2011 beschouw, te intimideren en uiteen te slaan is het in sommige landen (nog) niet gelukt de burgers te onderdrukken. Beter gezegd; niet meer te onderdrukken.
De Arabische leiders waarvan wij allen weten dat het zelfgekroonde koningen zijn, hebben hun leiderschap vaak aan de angstige en onderdrukte eigen bevolking te danken. Politieke moorden, gevangschap en dissidenten zijn dan ook geen uitzondering in de hele Arabische Wereld.

Daarom ben ik als mens, Nederlander, Marokkaan en moslim trots op hetgeen er nu bijvoorbeeld in Egypte gaande is. Maar ook Jemen, Tunesië, Jordanie en andere landen verdienen onze steun. Wat mij betreft komen er in alle Arabische landen onmiddellijk hervormingen, eerlijke verkiezingen en politici die het volk en niet zichzelf dienen. De grote afbeeldingen van de heersers dienen van de straten te verdwijnen, pas dan is er eerlijkheid en een toegankelijk politiek mogelijk.

Daarom roep ik alle (niet alleen zij die invloedrijk zijn) mensen in ons land op om ieder steentje bij te dragen en de steun tegen de onderdrukten uit te spreken. Een ieder kan op dit moment het verschil maken. Laten we de mensen die nu hun leven lijken te riskeren, door vreedzaam te demonstreren voor de vrijheid van religie, meningsuiting, democratie en eerlijke verdeling van rijkdom en mensenrechten, steunen.
Ik roep in het bijzonder kerkelijke (moskee) organisaties op hier aandacht voor te vragen. We kunnen toch op zijn minst onze steun betuigen?
Toezien hoe onze broeders/zusters in de mensheid worden vernederd door machtshebbers die zelfzuchtig en oneerlijk over hen heersen, is niet meer van deze tijd.

Doe daarom mee! Op een waardige manier kun jij op jou terrein de mensen steun verlenen. Wij Nederlanders staan altijd klaar om geld in te zamelen voor rampgebieden, helpen altijd de arme medemens als de nood aanbreekt. Steun bieden aan de ander; daar staan wij Nederlanders gelukkig bekend om.
Nu hoef je geen geld te doneren, maar enkel je morele steun die onbetaalbaar is. Stuur dit door en laten we de Wereld weten dat we meeleven en verbonden zijn met de volkeren daar. Reageer op het internet en laat zien dat het ook bij jou leeft. Maak gebruik van de Arabische kranten en media en laat overal van je horen.
Gelijke rechten en vrijheid voor een ieder, ongeacht rijkdom, ras, geloof, sekse en seksuele geaardheid; ook in de Arabische Wereld!


Medemens,

Ali Eddaoudi

© MAROKKO.NL 2011
ali eddaoudi arabische wereld egypte demonstranten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?